Donacija Institutu za bolesti djece

25/02/2013

Grupacija životnih osiguranja Privredne komore Crne Gore donirala je 25. februara 2013. godine Kliničkom centru Crne Gore dva aparata ukupne vrijednosti 4.263 eura.

Riječ je o EKG aparatu i holteru krvnog pritiska koji će biti korišćeni na Odjeljenju za hematologiju i kardiologiju Instituta za bolesti djece.
Grupacija životnih osiguranja, koju sačinjavaju kompanije sa stranim kapitalom: Grawe, Wiener, Merkur, Uniqa životna osiguranja, Lovćen životna osiguranja i u potpunosti domaća Atlas Life, odluku o donaciji donijela je na sjednici krajem 2012. godine, nakon što je prepoznata potreba Kliničkog centra, odnosno Instituta za bolesti djece za ovim aparatima.
- Mi smo kompanije koje se bave osiguravanjem života i željeli smo da uradimo nešto u pravcu prevencije, a pogotovo za zdravlje djece. Nadamo se da ćemo našim primjerom podstaći druge privredne subjekte da pomažu zdravstvenu zaštitu najmlađih, koji su najveće blago našeg društva.  U ime kolega iz Grupacije životnih osiguranja mogu da kažem da je to tek početak našeg djelovanja u ovom pravcu – kazao je predsjednik Grupacije Slobodan Manojlović.

Izdvajamo