Konstituisana Grupacija posrednika u osiguranju

27/11/2018
Radonja Zeković

Grupacija posrednika u osiguranju pri Odboru udruženja banka, drugih finansijskih organizacija i osiguranja Privredne komore Crne Gore konstituisana je 27. novembra 2018. godine.

Verifikovani su mandati članovima Grupacije: Miljanu Lazoviću, Adriatic AG, Željku Roloviću, AM Capital Team, Milošu Radonjiću, APO Plus, Jeleni Varagić, Auctor, Radonji Zekoviću, Broker INS, Bojani Baletić, Omega Broker, Radomiru Tapuškoviću, Partner M, Željku Laboviću, Status Broker i Ljubici Rafailović, WVP CG.

Za predsjednika Grupacije izabran je Radonja Zeković iz Broker INS-a.

- Preko Privredne komore štitićemo interese zastupnika u osiguranju i boriti se za jednak tretman na tržištu. Zajedno sa Agencijom za nadzor osiguranja osluškivaćemo zahtjeve osiguranika i raditi na podizanju svijesti o potrebi osiguranja. Pratićemo legislativu koja reguliše ovu oblast i doprinijeti njenoj efikasnoj primjeni u interesu tržišta a kroz partnerstvo sa nadležnom agencijom – kazao je Zeković.

Sjednicu je do izbora predsjednika Grupacije vodio potpredsjednik Privredne komore Ivan Saveljić.

- Sada imate prostor i okvir za djelovanje u Komori, na vama je da ih iskoristite. Glas posrednika u osiguranju čuće se kroz Grupaciju i doći do donosilaca odluka. Formulišite zahtjeve, definišite barijere u poslovanju i preko Komore ćete biti u mogućnosti da radite na njihovom otklanjanju – rekao je Saveljić.

U radu sjednice je učestvovao i Almer Bećiragić, sekretar Odbora udruženja banka, drugih finansijskih organizacija i osiguranja Privredne komore Crne Gore.

Izdvajamo