You are here

Ministar Brajović na sjednici Odbora Udruženja saobraćaja

03/04/2013

Danas je u Privrednoj komori Crne Gore održana VI Sjednica Odbora udruženja saobraćaja, kojoj je prisustvovao ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović sa saradnicima.

Sjednici su pored članova Odbora udruženja saobraćaja prisustvovali članovi Grupacije za prevoz putnika i Grupacije za prevoz tereta u drumskom saobraćaju.

Ministar se u svom izlaganju osvrnuo na najznačajnije aktivnosti koje se realizuju u resoru saobraćaja kako u pogledu izrade zakonske regulative, tako i u pogledu realizacije infrastrukturnih projekata i planova ministarstva saobraćaja za 2013. godinu. Naglasio je da su ovakvi sastanci veoma korisni kako bi se problemi na koje nailaze privredna društva brže i efikasnije rješavali.

Akcenat je stavljen na probleme koji su rješavani u proteklom periodu, a najviše se odnose na   prevoz tereta i putnika u drumskom saobraćaju odnosno ukidanje sporne naknade za prevoznike kroz teritoriju Republike Srbije i suzbijanje sive ekonomije u linijskom prevozu putnika.

Članovi odbora i članovi grupacija su jedinstveni u stavu da je saradnja između Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Privredne komore Crne Gore na izuzetno visokom nivou. Prisutni privrednici iznijeli su u svojim izlaganjima, niz predloga i sugestija koji imaju za cilj da unaprijede poslovanje u svim oblastima saobraćaja. Ministar Brajović je istakao da su svi predlozi i sugestije evidentirani i da će biti detaljno analizirani u narednom periodu.

Svi prisutni na sjednici bili su saglasni sa činjenicom da su preduslovi za kreiranje dobrog poslovnog ambijenta: poboljšanje saobraćajne infrastrukture, borba protiv sive ekonomije i dobra koordinacija između državnih organa u cilju efikasnije implementacije zakonske regulative.