Novi saziv Odbora šumarstva

20/09/2019

Konstitutivna sjednica Odbora udruženja šumarstva, drvne industrije, grafičke i izdavačke djelatnosti održana je 20. septembra 2019. godine. Verifikovani su mandati članovima, te usvojen Poslovnik o radu.

Do izbora predsjednika sjednicu je vodio generalni sekretar Privredne komore Pavle D, Radovanović, a u radu je pored članova učestvovao i Goran Popović, sekretar Odbora.

Za predsjednika Odbora izbran je Milovan Gojković, ŠIK Polimlje dok je zamjenik Radojica Petrović, Štamparija Obod, Cetinje.

Odbor će u Skupštinu Privredne komore Crne Gore u narednom mandatu predstavljati Milorad Potpara, Deljevina doo Pljevlja i Saša Bakoč, Grafo group.

U radu sjednice je učestvovao i Dušan Pejović iz Centra za stručno obrazovanje, koji je informisao članove da je u planu kreiranje programa za kvalifikaciju Tehničar drvoprerade, koji se bazira na standardima zanimanja. On je pozvao privrednike da se uključe u definisanje obrazovnih programa kako bi se u naredna dva mjeseca izradili standardi zanimanja.