Obavještenje o sprovođenju postupka izbora novog domaćeg prevoznika za obavljanje prevoza putnika u međunarodnom drumskom saobraćaju

10/07/2019

U skladu sa članom 70 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ( „Službeni list CG“, broj 71/17) i članom 2 Pravila o kriterijumima, postupku i načinu određivanja novog domaćeg prevoznika („Sl. list CG“, br. 19/19), daje se

Obavještenje o sprovođenju postupka izbora novog domaćeg prevoznika za obavljanje prevoza putnika u međunarodnom drumskom saobraćaju

Zainteresovani prevoznici su dužni da dostave zahtjev za odabir novog domaćeg prevoznika Privrednoj komori Crne Gore, Sektoru saobraćaja, najkasnije do 19.07.2019.godine.

Na osnovu Izvještaja o ukinutim dozvolama za domaće prevoznike u međunarodnom linijskom prevozu putnika, Uprave za saobraćaj Crne Gore, broj 05-6749/2, od 26.06.2019. godine, zainteresovani prevoznici mogu pristupiti postupku određivanja prevoznika za sledeće linije u međunarodnom saobraćaju, koje se održavaju samo od strane stranog prevoznika:

R.Br.

Tutin (00:00)

456/M/15

Sezonska

U skladu sa članom 3 prethodno naznačenih Pravila, radi učešća u postupku potrebno je dostaviti zahtjev sa sledećom dokumentacijom:

• ovjerenu kopiju licence za obavljanje linijskog prevoza putnika u međunarodnom drumskom saobraćaju;
  • ovjerene kopije izvoda licenci za autobuse;
  • ovjerene kopije saobraćajnih dozvola za autobuse;
  • ovjerenu kopiju dokaza da je vozač u radnom odnosu kod prevoznika -ovjerena kopija radne knjižice;
  • kopija licence profesionalnog vozača;
  • dokaz o izvršenoj uplati propisane naknade za sprovođenje postupka.

U Zahtjevu za odabir novog domaćeg prevoznika, prevoznici su dužni precizno navesti za koju liniju konkurišu.

Naknada za postupak odabira novog domaćeg prevoznika iznosi 140 EUR (slovima: stotinu četrdeset eura), za svaki red vožnje za koji prevoznik konkuriše.

Uplate izvršiti na žiro – račun Privredne komore Crne Gore, br. 520-1182100-95 kod Hipotekarne banke ad Podgorica, sa naznakom “za odabir novog domaćeg prevoznika“.

Komisija neće uzeti u razmatranje zahtjeve koji su podnijeti nakon naznačenog roka i sa nedostacima u dijelu prateće dokazne dokumentacije.

Izdvajamo