Odbor poljoprivrede: Predsjednik dr Milutin Đuranović

16/09/2019

Na konstitutivnoj sjednici Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije Privredne komore Crne Gore održanoj 16. septembra 2019. godine za predsjednika ovog organa izabran je dr Milutin Đuranović iz kompanije Šimšić Montmilk, a zamjenica je Slavica Sarić iz Mesne industrije “Goranović”.

Nakon verifikacije mandata članovima, usvojen je Poslovnik o radu Odbora i izabrani su članovi Skupštine Privredne komore Crne Gore Zorka Šljukić, Mljekara Srna, Boris Rašković, Water Group, Božidar Jokić, Agromont i Ivan Mijušković, Interproduct. Po funkciji, član najvišeg organa Komore je i predsjednik Odbora udruženja.

Na sjednici je najavljeno da će Odbor vrlo brzo razmatrati tekstove zakona o fiskalizaciji, radu i fondu rada.

U radu sjednice učestvovali su potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović, generalni sekretar Pavle D. Radovanović, direktor Sektora za udruženja Bojan Obrenović i sekretarka Odbora Lidija Rmuš.