Pomoći oporavak farme „Miljanić“

12/07/2021

Delegacija Privredne komore Crne Gore obišla je 12. jula 2021. godine farmu koza „Miljanić“ koja je dan ranije izgorjela u požaru.

Farmi je pričinjena katastrofalna šteta, s obzirom na to da je u požaru u potpunosti izgorjela štala površine 800 kvadrata, u kojoj je bilo oko 300 koza sa jaradima i oko 2.500 bala sijena.

Generalni sekretar Privredne komore Mitar Bajčeta, predsjednik Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije Milutin Đuranović, Zorka Šljukić, predsjednica Grupacije za mljekarstvo i sekretarka Lidija Rmuš iskazali su solidarnost ove asocijacije prema kompaniji i njenom vlasniku Radivoju Miljaniću.

Ocijenili su da je gubitak materijalnih dobara praćen nemogućnošću dalje proizvodnje gubitak za cijelu crnogorsku privredu, za našu ekonomiju.

- Taj gubitak je još veći imajući u vidu da je kompanija Miljanić ugledni i uspješni proizvođač zdrave hrane koji je nedavno dobio i izvozni kod – saopštili su predstavnici Komore.

Privredna komora će, u najskorijem vremenu, putem svojih organa, iznaći modalitete kako bi se doprinijelo oporavku Farme koza „Miljanić“ i ponovnom uspostavljanju proizvodnje, a s obzirom na veliku pričinjenu štetu, upućen je apel nadležnim državnim organima da podrže ovog respektabilnog crnogorskog proizvođača.