Ranko Nikolić predsjednik OU metalurgije

18/09/2019

Konstitutivna sjednica Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore održana je 18. septembra 2019. godine. Verifikovani su mandati 23 člana Odbora, te usvojen Poslovnik o radu.

Sjednicu je do izbora predsjednika Odbora vodio potpredsjednik Privredne komore Danilo Gvozdenović, a u radu su, pored članova, učestvovali i generalni sekretar ove asocijacije Pavle D. Radovanović, direktor Sektora udruženja Bojan Obrenović i sekretarka Odbora Marija Milačić.

Za predsjednika Odbora izabran je Ranko Nikolić iz Instituta za crnu metalurgiju Nikšić, a zamjenik je Slobodan Stanić, Remid Vis.

- Zahvaljujem na povjerenju i pozivam vas da zajedničkim radom doprinesemo radu Odbora i unapređenju sektora metalurgije i metaloprerađivačke industrije. Uvjeren sam da dolaze bolji dani za ovaj sektor, s obzirom na pozitivne poslovne trendove i investicije u našim preduzećima – kazao je Nikolić.

Odbor će u Skupštini Privredne komore, pored predsjednika Nikolića, predstavljati Petar Vraneš, Gradir Montenegro Pljevlja i Dragan Mijović iz Uniprom KAP-a.

Članovi Odbora su predložili da se ubrzo organizuje tematska sjednica na kojoj bi se, između ostalog, raspravljalo o posljedicama predstojeće liberazicije tržišta rada u Njemačkoj na crnogorski metalski sektor. Privrednici smatraju da je ovo pitanje od najveće važnosti za cjelokupnu ekonomiju naše zemlje i Balkana, te da se treba podići na najviši nivo odlučivanja.