You are here

Sastanak Grupacije za prevoz putnika u drumskom saobraćaju

12/02/2013

Danas je  održana II sjednica Grupacije za prevoz putnika u drumskom saobraćaju.

Grupacija za prevoz putnika u drumskom saobraćaju jednoglasno je podržala akciju Ministarstva saobraćaja i pomorstva po pitanju suzbijanja pojave nelegalnog prevoza. Prevoznici su saglasni da treba insistirati na ukidanju naplate naknade za puteve, koje je Republika Srbija uvela prevoznicima iz Crne Gore krajem prošle godine. Neophodno je izvršiti reviziju licenci za obavljanje prevoza putnika u međunarodnom i međumjesnom drumskom saobraćaju. U cilju efikasnije kontrole i suzbijanja nelojalne konkurencije, potrebno je povećati broj inspektora za drumski saobraćaj. Prevoznici smatraju da je potrebno pojednostaviti i ubrzati proceduru na graničnom prelazu sa Bosnom i Hercegovinom. Na sastanku je još raspravljano o nizu drugih pitanja iz oblasti drumskog prevoza putnika.

Predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, odgovorili su na sva pitanja prevoznika i izrazili spremnost da izađu u susret njihovim zahtjevima.

Nakon opširne diskusije o aktuelnim problemima, u kojoj su učestvovali svi prisutni, evidentirana su pitanja koja će biti predstavljena ministru saobraćaja i pomorstva na narednoj sjednici Odbora udruženja saobraćaja.