Sporazum o saradnji sa RAE

29/05/2018

Privredna komora Crne Gore i Regulatorna agencija za energetiku potpisali su 29. maja 2018. godine Sporazum o saradnji. Potpisnici su predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubovići i predsjednik predsjednik Odbora direktora Regulatorne agencije za energetiku Branislav Prelević.

Potvrđujući posvećenost razvoju biznisa kao jednog od najznačajnijih faktora društvenog i ekonomskog prosperiteta, institucije će kroz saradnju, svaka iz domena svojih nadležnosti, doprinositi jačanju konkurentnosti privrede, što je preduslov daljeg ukupnog ekonomskog napretka.

Predsjednik Privredne komore iskazao je zahvalnost zbog spremnost Agencije da se potpisivanjem Sporazuma intenzivira saradnja, napominjući da je Komora institucionalni partner donosiocima odluka, na nacionalnom i lokalnom nivou, iz čega proizilazi i dodatna potreba za unapređenjem i širenjem obuhvata saradnje sa državnim organima i institucijama, a svakako i predstavnicima regulatora. Saradnju sa Regulatornom agencijom za energetiku ocjenjuje važnom, kako zbog sektora energetike, tako i komunalne djelatnosti čiji rad ona takođe reguliše, što se odnosi na naše cjelokupno članstvo, budući da se snabdijevanje energijom, kao i komunalna sfera tiču poslovanja svih.

Predsjednik Odbora direktora agencije, Branislav Prelević je izrazio zadovoljstvo što će kroz Sporazum biti formalizovana saradnja, dodajući da su uređeni odnosi jedini pravi osnov na kojem se može graditi kvalitetna komunikacija.

Saradnja će se odnositi na unapređenje poslovnog ambijenta i zaštitu konkurencije, razmjenu informacija o aktima koja donosi ili odobrava Regulatorna agencija za energetiku, zajedničku organizaciju seminara, okruglih stolova i drugih stručnih skupova na teme iz oblasti koje reguliše Agencija.