You are here

Treći Sajam mladih preduzetnika Crne Gore

28/11/2019

Treći Sajam mladih preduzetnika Crne Gore, održan je 28. novembra 2019. godine, u glavnom holu TC Delta City. Na Sajmu je svoje biznise predstavilo 30 mladih preduzetnika, kao i pet organizacija i institucija iz oblasti preduzetništva mladih.

Sajam je organizovala Unija mladih preduzetnika Crne Gore, u saradnji sa partnerima Privrednom komorom Crne Gore, Institutom za preduzetništvo i ekonomski razvoj – IPER, Glavnim gradom Podgorica, Investiciono-razvojnim fondom Crne Gore, Kancelarijom za mlade Podgorica, TC Delta City i preduzećem Media Star doo. Pokrovitelj skupa bilo je Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore.

Manifestacija ima cilj promovisanje mladih ljudi iz Crne Gore koji su osnovali svoj biznis, kao i upoznavanje građanja i cjelokupne javnosti sa njihovim proizvodima, uslugama, djelatnostima i inovacijama. Istovremeno, misija Sajma je da se mladi ljudi, koji žele da pokrenu svoj biznis, motivišu da se pokrenu i upoznaju sa biznisima naših najuspješnijih i najinovativnijih mladih preduzetnika.

Svečanost povodom otvaranja Sajma je otvorio ministar sporta i mladih Nikola Janović i predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore Uroš Bulatović.

Nakon uvodnih obraćanja, Privrednoj komori Crne Gore i predstavnicima partnerskih institucija su uručene zahvalnice za doprinos u realizaciji 3. Sajma mladih preduzetnika Crne Gore.

Prisutni na Sajmu su imali priliku da se upoznaju sa radom organizatora Sajma i partnerskih institucija, kao i da se neposredno na štandovima upoznaju sa predstavnicima mladih crnogorskih preduzeća.

U sklopu Sajma kreiran je i Katalog o izlagačima – mladim preduzetnicima, koji na jednom mjestu daje informacije o mladim crnogorskim biznisima.