Virtuelna putovanja kroz neke od najljepših crnogorskih predjela

07/07/2020

U danima koje provodimo kod kuće, štiteći sebe i svoje okruženje od širenja infekcije Covid 19,  Nacionalna turistička organizacija Crne Gore preporučuje da pogledate nekoliko virtuelnih tura koje oslikavaju dio bogate i raznovrsne turističke ponude destinacije, kao i virtuelne izložbe crnogorskih muzeja.

U nastavku je lista virtuelnih tura u Crnoj Gori koje pružaju mogućnost posjetiocima da iz svog doma posjete neke od najatraktivnijih crnogorskih lokacija i uživaju u raznovrsnim kulturnim sadržajima.

1. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore omogućila je virtuelnu turu montenegro.travel/360/  putem koje posjetioci mogu obići crnogorske ski centre Savin Kuk, Kolašin 1600 i Kolašin 1450 i uživati u pješačkim i biciklističkim turama kroz Nacionalni park Durmitor i planinu Komovi. U pripremi je i virtuelna tura koja se odnosi na ljetnju turističku ponudu.
  1. Nacionalni parkovi Crne Gore omogućili su virtuelnu posjetu nekima od najpopularnijih lokaliteta u okviru svoje ponude: Dodoši, Virpazar, Pavlova Strana, Rijeka Crnojevića i Žabljak Crnojevića. Virtuelne ture su dostupne na http://npcg360.com/.
  1. Virtuelne ture lokalnih turističkih organizacija Tivta, Kotora, Ulcinja i Bara predstavljaju 3D i virtuelni prikaz gradova, kao i  pogled na prirodne ljepote, turističke, istorijske i kulturne lokalitete. Ove ture dostupne na:  https://tivat360.com/, http://kotor360.com/ i  https://ulcinj360.com/ , http://www.starigradbar.com/stari-grad/
  1. Narodni muzej Crne Gore otvorio je vrata za virtuelne posjete muzejima putem kojih se mogu posjetiti Umjetnički muzej, Muzej kralja Nikole, Njegoševa Biljarda i Arheološka zbirka u Istorijskom muzeju, a uskoro će za virtuelnu posjetu biti dostupni Etnografski i Istorijski muzej, Reljefna karta Crne Gore i Njegošev mauzolej na Lovćenu.

Virtuelne posjete dostupne su na: