You are here

Golubović i Azeski sa premijerima Crne Gore i Sjeverne Makedonije

24/05/2019
Golubović i Azeski sa premijerima Crne Gore i Sjeverne Makedonije

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i predsjednik Stopanske komore Sjeverne Makedonije Branko Azeski, koji je i zamjenik predsjednika Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma razgovarali su, 24. maja 2019. godine, uoči foruma privrednika Crne Gore i Sjeverne Makedonije, sa predsjednicima vlada dvije države Duškom Markovićem i Zoranom Zaevim.

Sastanak je održan u Kancelariji Generalnog sekretara KIF-a, koja je od februara 2019. godine u Podgorici.

Premijeri su upoznati sa aktivnostima Komorskog investicionog foruma, međukomorske asocijacije Zapadnog Balkana koja je 2015. godine osnovana kao tekovina Berlinskog procesa. Komorski investicioni forum zastupa interese 350.000 kompanija. Njegov rad je fokusiran na razvoj regionalne saradnje čime se doprinosi stvaranju jedinstvenog ekonomskog prostora Zapadnog Balkana.

KIF je kreirao elektronsku platformu koja doprinosi promociji Balkana kao jedinstvene investicione desticnacije.

Uskoro će preko ovog foruma početi realizacija regionalnog projekta unapređenja obrazovnog sistema koji će stvarati kadar u skladu sa potrebama tržišta rada. U najavi je odobravanje granta od oko 50 miliona eura, koji bi preko Njemačke razvojne banke KfW, te Kancelarije KIF-a, bio plasiran regionu.

Sagovornici su još jednom istakli značaj privredne saradnje na Zapadnom Balkanu i privrženost baštinjenju snažnih partnerskih veza za doborobit ekonomskog razvoja regiona.

jordan Sneakers | UOMO, SCARPE