You are here

Razvijati saradnju sa Ganom i Jermenijom

28/01/2020

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Ivan Saveljić razgovarao je 28. januara 2020. sa novoimenovanom ambasadorkom Gane sa sjedištem u Rimu Eudorom Hilde Kuarteje Koranteng i počasnim konzulom Republike Jermenije u Crnoj Gori dr Hračijem Musajelanaem o razvoju privredne saradnje Crne Gore sa ovim zemljama.

Saveljć je gostima prezentovao ekonomski i investicioni ambijent u Crnoj Gori i aktivnosti Privredne komore. Kako je saopštio, crnogorska komora veoma uspiješno sarađuje sa partnerskim asocijacijama u inostranstvu i zajednički realizuju brojne skupove u cilju neposrednog povezivanja privrednika. Predložio je da se privredne komore Jermenije i Gane obrate crnogorskim kolegama u cilju uspostavljanja kontakata i formalizacije odnosa.

Počasni konzul Republike Jermenije u Crnoj Gori dr Hrači Musajelan je saopštio da privredna delegacija ove zemlje planira da posjeti Crnu Goru u julu ove godine, po uspostavljanju čarter linije između dvije zemlje. Imajući u vidu činjenicu da se IT u ovoj zemlji ubrzano razvija, značajan dio poslovne delegacije, kako očekuje, biće iz ovog sektora. Takođe, jermenski biznismeni iskazuju interesovanje za crnogorske turističke potencijale, kao i sektor nekretnina.

Ambasadorka Gane Eudora Hilde Kuarteje Koranteng je prezentovala ekonomski potencijal svoje zemlje koji karakteriše stabilan politički i investicioni ambijent, te visoka stopa rasta BDP-a. Kako je saopštila, Gana ima komorski sistem sličan crnogorskom, pa je inicirala uspostavljanje saradnje poslovnih asocijacija.

best Running shoes | Nike - Sportswear - Nike Tracksuits, Jackets & Trainers