You are here

Turskim privednicima predstavljen investicioni ambijent

17/10/2019

Predstavnici istanbulskog ogranka Udruženja biznismena i industrijalaca Turske posjetili su Crnu Goru sa ciljem upoznavanja sa ekonomskim ambijentom i mogućnostima za investiranje.

U organizaciji Privredne komore Crne Gore i Asocijacije turskih biznismena i investitora u našoj zemlji (KTID), 17. oktobra 2019. godine organizovan je sastanak sa turskim privrednicima u hotelu “Hilton”. Govorili su potpredsjednici Privredne komore Crne Gore Ivan Saveljić i Danilo Gvozdenović, predsjednik Udruženja biznismena i industrijalaca Turske Muammer Ömeroğlu i predsjednık Asocijacije turskih biznismena i investitora u Crnoj Gori Ertac Gungor.

Potpredsjednik Ivan Saveljić upoznao je goste sa ulogom i značajem Komore u crnogorskoj privredi i sveobuhvatno prezentovao ekonomske potencijale naše države, a potpredsjednik Gvozdenović sa uslovima za dobijanje raznih vrsta dozvola za otpočinjanje proizvodnje.

Goste iz Turske, uglavnom vlasnike proizvodnih kapaciteta, posebno su zanimali uslovi za instalaciju proizvodnih kapaciteta u biznis zonama i mogućnosti za plasman proizvoda iz Crne Gore ka regionu i Evropskoj uniji. Takođe, bili su zainteresovani za uslove za dobijanje crnogorskog ekonomskog državljanstva predviđenog programom ulaganja od posebnog značaja za privredni ekonomski interes Crne Gore.