You are here

Radovanović novi potpredsjednik Foruma AIC

11/06/2021
Radovanović novi potpredsjednik Foruma AIC

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović izabran je za potpredsjednika Foruma privrednih komora jadransko-jonske regije (FORUM AIC), na redovnoj Skupštini ove asocijacije, održanoj online 11. juna 2021. godine.

- Izuzetna je čast biti potpredsjednik međunarodnog udruženja koji čini više od 40 privrednih komora iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Srbije, Grčke i Crne Gore. Ovo imenovanje je i potvrda kvalitetnog rada Privredne komora Crne Gore i naših privrednika u 20 godina funkcionisanja Foruma. Vjerujem da možemo dodatno unaprijediti saradnju koja će neupitno uticati na rast ekonomija država iz kojih su privredne komore članice. Biću posvećen tom poslu  – rekao je Radovanović.

Za predsjednika Foruma izabran predsjednik Privredne komore Splita Joze Tomaš.

Skupština je usvojila izvještaj o aktivnostima Foruma koji je podnio njegov predsjednik Đino Sabatini i Finansijski izvještaj za 2020. godinu. Usvojeni su Program aktivnosti i budžet za tekuću godinu.

Skupština je razmotrila organizaciona pitanja u vezi sa sljedećom zajedničkom konferencijom jadransko-jonskih komora, gradova i univerziteta u širem kontekstu albanskog predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom/EUSAIR-om.