You are here

Igor Begović: Skijališta u državnom vlasništvu

03/01/2013

Žabljak, ljepotom prirode i pozicijom između dva nacionalna parka, ima nemjerljiv potencijal za razvoj zimskog i ljetnjeg turizma, pa, shodno tome, i turističkog biznisa, kaže direktor hotela „Polar Star“ Igor Begović, član Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore.

Strani gosti su, smatra, odavno Žabljak prepoznali kao destinaciju kvalitetnije turističke ponude od one u zemljama okruženja, naročito za aktivni odmor koji je trend u svijetu posljednjih godina.
- Turistički proizvod Žabljaka je konkurentan, ali je potrebno naglasiti i da je opterećen brojnim problemima. Zimska sezona na Žabljaku je kratka i samim tim jako skupa za hotelijere zbog troškova grijanja. Prosječna prodajna cijena smještajne jedinice je jako niska, naravno sa razlogom. Naime, skijalište nije dovoljno primamljivo za duži boravak na Žabljaku, što utiče na prodajnu cijenu smještaja – rekao je Begović.

Direktor atraktivnog žabljačkog hotela smatra da bi potez u pravom smjeru bio osnivanje javnog preduzeća koje bi se staralo o crnogorskim skijalištima.
- Mišljenje, koje sam u više navrata iznosio, jeste da skijališta Crne Gore moraju biti u državnom vlasništvu, poput plaža na primorju, jer je skijalište infrastruktura koja unapređuje turizam. Osnivanjem Javnog preduzeća Skijališta Crne Gore, unapređivanjem opreme na skijalištima, na duži rok obezbjedili bismo budućnost zimskog turizma u Crnoj Gori – ocijenio je Begović.

short url link | Nike nike dual fusion trainer women Pixel Desert Sand - Grailify