You are here

INTERVET WB: Organizovana obuka profesora (job shadowing) u Francuskoj

17/01/2022

Kroz projekat INTERVET WB koji ima za cilj unapređenje obrazovanja u zemljama zapadnog Balkana kroz zapošljavanje mladih ljudi, organizovana je obuka profesora srednjih stručnih škola (job shadowing) od 15 do 19. novembra 2021. godine u Lionu, Francuska. Domaćin obuke bila je francuska organizacija specijalizovana za srednje stručno obrazovanje i organizaciju treninga SEPR.

Učesnici obuke su se tokom ove posjete upoznali sa načinom organizacije prakse i nastavnog principa baziranog na učenju kroz koji se primjenjuju u Francuskoj. Tokom obuke učesnici su posjetili organizacione jedinice SEPR-a, kao i kompanije uključene u francuski sistem srednjeg stručnog obrazovanja.

Učesnice obuke iz Crne Gore bile su Danica Spevak, iz JU Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović”, Edina Mandić Abdić, iz JU Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanic” i  Milena Drakulović, iz JU Srednje građevinsko-geodetska škola “Inž. Marko Radević”.

Privredna komora Crne Gore je partner na projektu INTERVET WB kroz koji se organizuje više obuka profesora i učenika srednjih stručnih škola. Kandidati koji učestvuju u obukama su odabrani po osnovu javnih poziva. Naredni pozivi za obuku nastavnika i učenika planirano je da budu otvoreni tokom februara 2022. godine.