You are here

Održan on-line sajam namještaja Match & Furnish 2020

23/10/2020

Platforma online sajma namještaja i drvnog sektora u Bosni i Hercegovini - Match & Furnish 2020 okupila je 102 učesnika iz 19 zemalja, a u dva dana predviđena za virtelne b2b susrete (21.i 22. oktobra. 2020.godine) održano je više od 90 unaprijed zakazanih sastanaka.

Međunarodni posjetioci (uvoznici, distributeri, kompanije iz oblasti opremanja objekata, agenti, proizvođači itd.) imali su priliku da se povežu sa dobavljačima, ili projektnim partnerima u oblasti nameštaja i prerade drveta u Bosni i Hercegovini.

Izlagači na online platformi su bile bosansko-hercegovačke kompanije: BOSNIAN BEECH BOARD, DELFIN TRGOTRANS, DELIBAŠIĆ POLIURETANI, DINECO, EĆO COMPANY, EDEN GARDEN, EMA-KONJUH INTERNATIONAL, FAGUS GROUP, FEF EXPORT-IMPORT, FORMINO, GMP KOMPANI, GO PACK, INGRAT, IZAZOV, MASTERWOOD, MS & WOOD, NAMJEŠTAJ (SOLIDWOOD), NOVA AMBIENTA, RUKOTVORINE (ZANAT), SOLIGNA i STORIA.

Online sajam i b2b sastanke organizovala je Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Enterprise Europe Network, uz podršku SBA EU projekta (razvojni okvir za MSP) koji sprovodi EDA (Agencija za razvoj preduzeća Banja Luka).

Privredna komora Crne Gore je kao dio EEN mreže takođe bila koorganizator ovog događaja.

Pored predstavnika Privredne komore Crne Gore, učešće na ovim b2b sastancima uzeli su predstavnici kompanije: Čelebić Grupa, Cerovo, Kubura promet.

Tokom razgovora najviše je bilo riječi o plasmanu proizvoda i usluga na crnogorsko tržište kao i pronalaženju poslovnih partnera, koji bi ih zastupali u Crnoj Gori.

Medijski partner događaja bio je Verlag Strohmaier KG – časopis za interijere Wohnkultur iz Beča, Austrija.