You are here

Online sastanak u okviru TO REGOS projekta

21/10/2020

Direktor Sektora za obrazovanje i kvalitet Privredne komore Crne Gore dr Mladen Perazić učestvovao je 21. oktobra 2020. godine u radu online sastanka regionalnog partnerstva projekta TO REGOS. 

Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija iz projekta, privrednih komora, centara za stručno obrazovanje i predstavnici ERISEE. Crnu Goru je predstavljala delegacija u sljedećem sastavu:, Nacionalna koordinaciona tačka za privredu (NCP): Mladen Perazić, PKCG,  zatim Nacionalna koordinaciona tačka za obrazovanje (NCP): Sandra Brkanović, CSO i direktor Centra za stručno obrazovanje Duško Rajković.

Cilj sastanka je bio je da se usaglase planovi za izradu nastavka projekta TO REGOS. Projekat TO REGOS planira da doprinese povećanju zapošljavanja mladih i mobilnosti na tržištu rada u regionu jugoistočne Evrope razvojem stručnog obrazovanja i kreiranjem standarda zanimanja relevantnih za tržište rada. Konkretnije, projekat se fokusira na partnerstvu privrede i obrazovanja, čime se obezbjeđuje definisanje i razrada vještina relevantnih za tržište rada u standardima zanimanja, a posljedično i obrazovnih programa koji se realizuju u školama u regionu. Kao posljedica toga, učenici koji završavaju srednje stručne škole biće osposobljeni znanjima i vještinama koje su relevantne za poslodavce, što će dovesti do njihove veće zapošljivosti. Projekat takođe planira da omogući prenošenje regionalno zasnovanih standarda zanimanja u nacionalne standarde kvalifikacija i njihovo usvajanje po nacionalno definisanim procedurama.

Na sastanku je razgovarano o potrebama nacionalnih ekonomija za nastavak projekta i definisanju budućih aktivnosti na identifikaciji potrebnih kvalifikacija koje bi se razvijale u okviru projekta.

Buy Kicks | nike lunarglide 2 wolf grey metallic gold black CV8122-006 Release Date Info , Fitforhealth