You are here

SHIPmEnTT - internet studijska posjeta

30/06/2020

Predstavnice Privredne komore Crne Gore, Sandra Perić i Ana Filipović su učestvovale u studijskoj posjeti preko interneta u okviru projekta “Jačanje intelektualne svojine i procesa transfera tehnologija u sektorima zelene mobilnosti (SHIPmEnTT)”, koji ima za cilj uspostavljanje ekosistema inovacija u oblasti plavog rasta i zelene mobilnosti u regionu ADRIONA. Studijska posjeta se održala 30.6.2020. u periodu 10.00 – 13.30. S obzirom na to da u toku trajanja projekta nije bilo moguće obići svaku od zemalja i upoznati se sa radom projektnih partnera na licu mjesta, ova studijska posjeta je bila odlična prilika da se razmijene informacije o aktivnostima vezanim za podršku biznisu koju svaka zemlja ili partner sprovodi a vezano za teme kojima se projekat bavi: inovacije, internacionalizacija, transfer tehnologija i pristup finansijama.

Projektna koordinatorka na projektu Shipmentt, gđa Sandra Perić, je ukratko predstavila strukturu i rad Komore i navela da ova institucija ima aktivnosti vezano za svaku od navedenih tema. Neke od njih su dominantno vezane za određene službe u okviru Komore, kao što je recimo internacionalizacija, dok se druge odvijaju kroz više različitih sektora, između ostalog i u okviru Sektora za projekte. Gđa Perić je navela da Privredena komora, prilikom organizacije i sprovođenja svojih aktivnosti, tijesno sarađuje sa relevantnim državnim institucijama, konsultantskim agencijama i sa mikro, malim i srednjim preduzećima, čime djeluje u skladu sa svojom misijom pružanja podrške malom i srednjem biznisu i vršenja uloge posrednika između sektora MSP i države. Učesnici studijske posjete su pokazali interesovanje za žig Dobro iz Crne Gore i složili se da je to dobar primjer iz oblasti zaštite prava intelektualne svojine.

Osim Privredne komore, svoje aktivnosti su predstavili i: Tehnocentar Univerziteta Maribor, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Privredna komora Republike Srpske, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Lokalna razvojna agencija iz Albanije.

latest jordans | Nike Running