You are here

Upravni odbor projekta - Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnog Gori

05/05/2021

Predstavnik Privredne komore Crne Gore, Mladen Perazić je učestvovao na sastanku Upravnog odbora projekta „Dalji razvoj lokalnih inicijativa za zapošljavanje u Crnog Gori”, koji se finansira iz EU-IPA sredstava u okviru Sektorskog programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku 2015-2017, a koji je održan online putem ZOOM platforme u srijedu 5. maja 2021.godine. Cilj sastanka Upravnog odbora jeste predstavljanje “Trećeg izvještaja o napretku projekta” kao i plana rada do kraja projekta.

Ovaj Projekat ima za cilj da doprinese razvoju lokalnih inicijativa za zapošljavanje kako bi se unaprijedilo tržište rada i povećala zapošljivost. U okviru projekta sprovode se aktivnosti za izgradnju i unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava i ostalih relevantnih strana za učešće u partnerstvima za unapređenje zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa na lokalnom nivou.

Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj, Ministarstva finansija i socijalnog staranja, institucija, organizacija i lokalnih partnerstava za zapošljavanje iz Crne Gore. Na sastanku je voditeljica projekta Meri Lorenčič, predstavila izvještaj o aktivnostima koje su realizovane u toku ovog projekta, kao i planiranim aktivnostima za naredni period. Nakon njenog izlaganja uslijedila je diskusija učesnika skupa.