You are here

Usaglašavanje standarda zanimanja Moler i Monter suve gradnje

19/10/2020

Tri sastanka za regionalno usaglašavanje standarda zanimanja Moler i Monter suve gradnje, u okviru projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, održani su 09, 16. i 19. oktobra 2020. godine, preko aplikacije Zoom.

Glavni cilj sastanaka je bio usaglašavanje ključnih zadataka i aktivnosti u okviru grupe zadataka/funkcija Analiza, planiranje i organizacija rada, Priprema radnog mjesta i Operativni zadaci za standarde zanimanja Moler i Monter suve gradnje. Sastanku su prisustvovali predstavnici obrazovanja i privrede, kao nacionalne koordiancione tačke za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju, koordinatori za izradu pomenutih standarda zanimanja i predstavnici radnih grupa iz privrede iz svake od navedenih zemalja koje učestvuju u projektu.

Crnu Goru su na sastanku predstavljali: Sandra Brkanović, iz Centra za stručno obrazovanje - NCP za obrazovanje, Mladen Perazić, iz Privredne komore – NCP za privredu, Srđan Obradović, iz Centra za stručno obrazovanje – koordinator za izradu standarda zanimanja, Radenko Bulatović, predstavnik privrede i član radne grupe za izradu standarda zanimanja i Bratislav Radunović, predstavnik obrazovanja i član radne grupe za izradu standarda zanimanja.