You are here

EIT Pre-Jumpstarter radionica

02/04/2021

EIT Jumpstarter je vodeci, među-industrijski predakceleracijski program Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) koji ima cilj da podrži razvoj preduzetništva i inovacija na podrucju centralno-istocne i južne Evrope, uvezujući inovativna rješenja sa industrijskom tražnjom.

Kao strateški partner programa za Crnu Goru, IPC Tehnopolis ce 6. aprila u 16h organizovati online Pre-Jumpstarter radionicu, na kojoj cemo vam detaljno predstaviti sve informacije o programu koje je potrebno da znate. Na trocasovnoj radionici upoznacemo vas sa EIT Jumstarter programom, uslovima takmicenja, kriterijumima za prijavu, nacinu apliciranja, a savladacete i neke osnovne  preduzetnicke vještine i dobiti uvid u lokalni startatap ekosistem.

Deset najboljih ideja ce ucestvovati u EIT Jumpstarter takmicenju i imati priliku da osvoji glavnu nagradu u iznosu od 10 000 EUR! Pored novcane nagrade, ucešce u ovom programu otvara vrata ka evropskim tržištima i najbolje timove povezuje sa tri velika industrijska partnera EIT zajednice, kako što su GE Healthcare, Siemens, Philips, Roche, Bosch, Nestle, Pepsico i Maspek, izmeu ostalih.

Program je namijenjen idejama iz sedam oblasti i to: health care, food, raw materials, energy, urban mobility, manufacturing industries i new European Bauhaus.

Ko može da se prijavi? Pre-Jumpstarter radionica je posvecena svim pojedincima i timovima koji imaju inovativne ideje: istraživacima, studentima master i doktorskih studija, inovatorima i preduzetnicima, koji imaju ideju iz jednog od gore navedenih sektora i planiraju da pokrenu biznis u skorijoj buducnosti. Potrebna vam je samo ideja i ništa drugo! 

Registracija je obavezna na linku: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYtdeyrrzMoGtbtRKwBZPFbXbHsx80BOfIH nakon koje cete dobiti dalja uputstva.

Uz pomoc najboljih strucnjaka u klasi, kreativne zajednice i jedinstvenog znanja, cilj EIT Jumpstarter predakceleracijskog programa je da podrži inovatore i preduzetnike da izgrade održiv poslovni model oko svojih inovativnih ideja, da ideju validiraju na tržištu i ako potvrde da je ona održiva, podsticu timove da se pravno registruju.

Od 2017. godine, kroz program je prošlo 348 startap timova, a 2019. godine EIT Jumpstarter je dobio Nagradu za najbolje udruženje sa trening inicijativom koju dodijeljuje Evropska Asocijacija.

Prijave za EIT Jumpstarter predakceleracijski program su otvorene do 16. aprila, a više informacija možete pronaci na https://eit.europa.eu/our-activities/opportunities/eit-jumpstarter-2021.