You are here

Implementacija Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga

17/05/2021

Privredna komora Crne Gore u saradnji Upravom prihoda i carina, organizuje okrugli sto u četvrtak 20.05.2021. godine, sa početkom u 10 časova, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica), na temu: „Implementacija Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga“

Okrugli sto se organizuje u cilju informisanja crnogorskih privrednika o izazovima implementacije Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, kojima su stvorene normativne pretpostavke za realizaciju projekta elektronske fiskalizacije. Projekat elektronske fiskalizacije ima za cilj efikasniju borbu protiv sive ekonomije, praćenje regularnosti poslovanja poreskih obveznika, uspostavljanje većeg stepena poštovanja poreskih propisa, ali i modernizaciju načina komunikacije državne uprave sa privredom u skladu sa tehnološkim razvojem i trendovima automatizacije poslovnih procesa.

Uspješna implementacija ovog zakonskog i tehničkog rješenja imaće značajne benefite i za državu i za privredu, te se očekuje značajan rast javnih prihoda, kako u oblasti poreza na dodatu vrijednost, tako i direktnih poreza, ali i unapređenje poslovnog ambijenta eliminisanjem nelojalne konkurencije i unapređenjem fer tržišne utakmice.

U cilju uspješne pripreme sastanka, a u skladu sa epidemiološkim mjerama, molimo Vas da potvrdite svoje učešće popunjavanjem prijave, najkasnije do utorka 18.05.2021. godine, na sljedećem  LINK-u

S obzirom da je broj mjesta ograničen, molim Vas da na prijavi odaberete opciju prisustva. U slučaju da bi ste željeli odabrati opciju prisustva u sali Komore, a kapaciteti budu već popunjeni, prijava će automatski biti zatvorena i imaćete samo opciju online praćenja događaja koju bi vas zamolili da iskoristite.

Telefon za informacije je: 020 230 446.

Fajlovi: