You are here

Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore

10/02/2021

Ministarstvo ekonomskog razvoja je 08.02.2021. raspisalo  Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore  Subvencionisanje turoperatora je mjera koja je kreirana u okviru IV paketa mjera podrške građanima i privredi u ukupnom iznosu od 150.000€.

Ministarstvo je pozvalo zainteresovane kompanije, druga preduzeća i preduzetnike da do 1. marta 2021. podnesu zahtjev za dodjelu jednokratne subvencije uz uslov da posjeduju rješenje i licencu za obavljanje djelatnosti turističke agencije vrste organizator putovanja – turoperator, upisani u Centralni registar privrednih subjekata  (šifre djelatnosti 79.11 i 79.12) I da su izmirili poreske obaveze po osnovu odobrenja za obavljanje djelatnosti zaključno sa 31.12.2019. godine.

Visina subvencije će se odrediti nakon dostavljanja svih zahtjeva, shodno proporcionalnom odnosu ostvarenih noćenja u toku 2019. godine i opredijeljenih sredstava, kao i realizaciji turističkih paket aranžmana u zemlji i inostranstvu.

Zahtjevi po ovom Javnom pozivu dostavljaju se :

1. preporučenom poštom ili predajom arhivi Ministarstva ekonomskog razvoja u zatvorenoj koverti sa nazivom i adresom Ministrstva ekonomskog razvoja, nazivom i adresom podnosioca zahtjeva, naznakom predmeta javnog poziva na koje se zahtjevi odnose, na adresu Rimski trg, broj 46, 81 000 Podgorica, ili

2. elektronskim putem, e-poštom na adresu: prijave@mek.gov.me , sa naznakom „Dokumentacija za Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore“.

Kontakt osobe iz MER-a su:

1. Zorica Vojinović, e-mail: zorica.vojinovic@mek.gov.me

2. Biljana Sotiroski, e-mail: biljana.sotiroski@mek.gov.me

Vise informacija i dokumentaciju koju su turoperatori obavezni da dostave mozete naci na linku  https://mek.gov.me/vijesti/239122/Javni-poziv-za-dostavljanje-zahtjeva-za-dodjelu-subvencija-za-turoperatore.html

 

Best Nike Sneakers | Women's Designer Sneakers - Luxury Shopping