You are here

Konferencija: Šta poslovna zajednica može doprinijeti procesu proširenja

10/10/2014
Brisel

Nedjelju dana nakon objavljivanja Strategije proširenja 2014 kroz Izvještaje o napretku svake od zemalja koje se nalaze u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, Eurochambres organizuje Konferenciju sa temom: Šta poslovna zajednica može doprinijeti procesu proširenja Konferencija će se održati 15. oktobra 2014. u Briselu.

Cilj ove Konferencije je unaprijediti dijalog između poslovne zajednice i evropskih institucija, a posebno Evropske komisije, o ključnim pitanjima proširenja, koja su od posebne važnosti za poslovnu zajednicu. Ova Konferencija će pružiti priliku za izražavanje stavova i raspravu o ekonomskim prilikama i izazovima proširenja koje je u toku, a na bazi rezultata Izvještaja o napretku 2014, kao i o tome kako poslovna zajednica može doprinijeti  uspjehu procesa proširenja.

Poslovna zajednica je ključni akter u procesu pridruživanja, i u ovim vremenima izazova, više nego ikada je važno da se bolje komunicira o opsežnim uzajamnim prednostima za privredu  koje donosi proces pristupanja Evropskoj uniji, kao i o snažnoj privrednoj saradnji između EU-a sa zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima.

Privrednu komoru Crne Gore, koja je dugogodišnja članica Eurochambresa kao govornik na panelu: EU propširenje-mogućnost za ekonomski rast i kreiranje radnih mjesta predstaviće Stanko Zloković, savjetnik Privredne komore Crne Gore.

jordan Sneakers | adidas Ultra Boost 1.0 DNA ZX 9000 Mint - Grailify