You are here

Konstitutivni sastanak Komorskog investicionog foruma

17/10/2015
Konstitutivni sastanak Komorskog investicionog foruma

Predsjednici privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana potpisali su Sporazum o osnivanju Komorskog investicionog foruma u Privrednoj komori Austrije, tokom održavanja Bečkog samita, krajem avgusta ove godine.

Uvažavajući izuzetan značaj dalje implementacije „Berlinskog procesa“ za jačanje regionalne saradnje, predsjednici privrednih komora su potpisivanjem ovog akta, pored ostalog, inicirali aktivno uključivanje nacionalnih privrednih komora u realizaciju njegovih konkretnih ciljeva. 

Usaglašeno je da Komorski investicioni forum, pored Upravnog odbora, čine tematske radne grupe u cilju što konkretnijih i plodotvornijih aktivnosti. Naravno, poseban akcenat će biti stavljen na izradu zajedničkih projekata od regionalnog značaja, koji bi se pripremali u skladu sa zahtjevima i propozicijama koje propisuju različiti evropski fondovi.

Konstitutivni sastanak Komorskog investicionog foruma, biće održan 21. oktobra u Hotelu Splendid u Budvi. Tada će se usvojiti poslovnik o radu i formirati radne grupe:

  • Saobraćajna i energetska infrastruktura i komunalne delatnosti;
  • Unapređenje poslovne i investicione klime;
  • Razvoj privatnog sektora

Pored ovog, održaće se sastanak i sa predstavnicima međunarodnih institucija koje pružaju podršku regionalnom razvoju zapadnog Balkana, te predstavnicima komora Austrije i Njemačke.

Za Predsjednike komora istog dana, na Cetinju, će biti upriličen prijem kod Predsjednika Crne Gore, gospodina Filipa Vujanovića.

latest Running | NIKE