You are here

Međunarodni forum infrastrukturnih investicija i građevine - Makao

26/02/2014
Međunarodni forum infrastrukturnih investicija i građevine - Makao

5. Međunarodni forum infrastrukturnih investicija i građevine - IIICF je međunarodni forum na temu investicija i izgradnje u oblasti infrastrukture će se održati u Makaou u periodu 7-9. maja 2014. godine. Ustanovljen je 2010. godine od strane Asocijacije međunarodnih izvođača radova Kine (CHINCA), uz odobrenje Ministarstva trgovine Kine.

Forum služi kao platforma za komunikaciju, razmjenu i saradnju, gdje zainteresovane strane mogu razmatrati aktuelne teme i strategije razvoja investicija i izgradnje međunarodne infrastrukture u cilju promocije zajedničke korisne sardnje. Na forumu je do sada ušestvovalo više od 5000 delegata iz blizu 100 zemalja, uglavnom viši vladini zvaničnici, poznati eksperti, privredna udruženja, investitori, ugovarači, projektanti, finansijske institucije i konsultantske kompanije.
Ove godine na 5. IIICF se očekuje 1300 učesnika (700 iz Kine, 400 iz inostranstva i 200 iz Hong Konga i Makaoa). Učestvovaće preko 40 pomoćnika ministara zaduženih za investicije i izgradnju infrastrukture i predstaviće planove razvoja infrastrukture i vrijedne investicione projekte u svojim zemljama. Delegacije koje predstavljaju više od 20 privrednih udruženja će učestvovati u događaju i tražiti partnere za svoje projekte. Više od 40 vodećih domaćih i inostranih finansijskih institucija će učestvovati na Forumu da razgovaraju o inovativnim modelima saradnje između finansijskih institucija i preduzeća, a sve u cilju ostvarivanja saradnje na obostranu korist.

Tema 5. IIICF je Infrastrukturno povezivanje obezbjeđuje nove podsticaje za međunarodnu saradnju.
Povezanost infrastrukture igra važnu ulogu u jačanju ekonomske i trgovinske saradnje, kao i u zajedničkom razvoju bilo kojeg regiona. Čvrsto povezan infrastrukturni sistem može da poveća ekonomski rast i društveni razvoj u povezanim zemljama, unapređujući regionalnu ekonomsku integraciju i razmjenu među civilnim društvima.
U junu 2013, Savjet Evropske unije, Evropski parlament i Evropska komisija su postigli konsenzus o Instrumentu za povezivanje Evrope (CEF). Glavni ciljevi CEF-a su da ojača povezivanje transporta, energetike, telekomunikacija i drugih sektora među evropskim zemljama i obezbijedi finansijska podršku za kvalifikovane ključne projekte.
Infrastrukturno povezivanje širom svijeta pruža Kini mogućnosti i potencijale u vođenju saradnje u oblasti infrastrukture. U međuvremenu, Kina pruža svu neophodnu finansijsku podršku pružanjem namjenskih kredita, osnivanjem fondova i inicijativa finansijskih institucija. Infrastrukturna povezanost kao važan aspekt investicija i izgradnje međunarodne infrastrukture će obezbijediti uspostavljanje mogućnosti i potencijala za infrastrukturnu saradnju između Kine i drugih zemalja.
U ovom kontekstu, opravdano je da tema 5. IIICF bude: Infrastrukturno povezivanje obezbjeđuje nove podsticaje za međunarodnu saradnju. Usmjerenošću na potrebe infrastrukturnog povezivanja i saradnje u ključnim regionima, 5. IIICF će biti upućen na viziju i planiranje regionalnog povezivanja infrastrukture, finansijskih rješenja, raznovrsne saradnje, koordinacije infrastrukturnih projekata, fizičkog povezivanja, ekonomske saradnje, socijalne zaštite i drugih relevantnih tema.

Očekivani učesnici na Forumu
1. Državni organi,  međunarodne organizacije, privredna udruženja i kreatori politika;
2. Vlasnici projekta, investitori, izvođači radova, projektantske kompanije i kompanije za nadzor u izgradnji infrastrukture;
3. Institucije iz oblasti finansija, osiguranja, prava i konsaltinga;
4. Proizvođači inženjerske mehaničke opreme i građevinskih materijala;
5. Industrijske organizacije, istraživački instituti i akademska društava.

Načini učešća na Forumu
1. Prisustvovanje Forumu radi sastanaka i razgovora sa zvaničnicima Vlade, privrede i poslovnim liderima;
2. Obraćanje ili preporučivanje govornika u skladu sa temom i sadržajem Foruma, u cilju razmene ideja i iskustva;
3. Organizovanje seminara ili poslovnih razgovora u cilju unapređenja saradnje sa potencijalnim klijentima;
4. Učestvovanje na izložbi, koja se održava istovremeno sa Forumom, da bi se unaprijedio korporativni uticaj i ugled prikazivanjem usluga i proizvoda ciljnim klijentima;
5. Predstavljanje infrastrukturnih projekata investitorima;
6. Potpisivanje ugovora o saradnji

Za više informacija kontakirajte Kseniju Đukanović na e-mail: kdjukanovic@pkcg.org ili telefonom +382 20 231 006

Nike air jordan Sneakers | Air Jordan Release Dates Calendar

Fajlovi: