You are here

Obnovljivi izvori energije- Energetski potencijal biomase

22/11/2019

Privredna komora Crne Gore i Inžinjerska komora Crne Gore organizuju stručni skup na temu - Obnovljivi izvori energije- Energetski potencijal biomase.

Stručni skup će se održati u ponedeljak, 25. novembra 2019. godine, sa početkom u 10:00 časova u Privrednoj komori Crne Gore (sala I), ul. Novaka Miloševa 29/II, Podgorica.

Cilj ovog skupa je da se kroz stučnu raspravu sagledaju prednosti i potencijali Crne Gore za proizvodnju energije iz biomase. Novo zakonodavstvo i regulativa u oblasti energetske efikasnosti dovodi do većeg korišćenja obnovljivih izvora energije na strani potrošnje. Crna Gora raspolaže značajnim resursima obnovljivih izvora energije i veliki potencijal za proizvodnju energije iz biomase, posebno u sektoru šumarstva. Korišćenje biomase za energetske potrebe ima značajne prednosti u odnosu na konvencionalne izvore energije, imajući u vidu da je ekološki prihvatljivo gorivo koje može dati značajan doprinos smanjenju emisije CO2, utiče na smanjenje uvozne zavisnosti energenata i doprinosi ekonomskom razvoju, posebno u ruralnim područjima.

Fajlovi: