You are here

Okrugli sto: Implementacija Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga

19/10/2020

Privredna komora Crne Gore u saradnji Poreskom upravom, organizuje okrugli sto u četvrtak 22. oktobra 2020. godine, sa početkom u 10 sati, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica), na temu: Implementacija Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Okrugli sto se organizuje u cilju informisanja crnogorskih privrednika o izazovima implementacije Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga., kojima su stvorene normativne pretpostavke za realizaciju projekta elektronske fiskalizacije, čijom implementacijom će od 1. januara 2021. godine biti omogućen automatski prenos podataka o izvršenom prometu sa naplatnih uređaja i računovodstvenih sistema poreskih obveznika direktno na server, odnosno u bazu podataka Poreske uprave. Projekat elektronske fiskalizacije ima za cilj efikasniju borbu protiv sive ekonomije, praćenje regularnosti poslovanja poreskih obveznika, uspostavljanje većeg stepena poštovanja poreskih propisa, ali i modernizaciju načina komunikacije državne uprave sa privredom u skladu sa tehnološkim razvojem i trendovima automatizacije poslovnih procesa.

U cilju uspješnije pripreme ovog sastanka realizovali smo video prilog o „Implementaciji Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga“, koje možete pogledati na linku https://youtu.be/l6gAE_cXI4I.

Uspješna implementacija ovog zakonskog i tehničkog rješenja imaće značajne benefite i za državu i za privredu, te se očekuje značajan rast javnih prihoda, kako u oblasti poreza na dodatu vrijednost, tako i direktnih poreza, ali i unapređenje poslovnog ambijenta eliminisanjem nelojalne konkurencije i unapređenjem fer tržišne utakmice.

Molimo da blagovremeno odredite predstavnike iz vašeg preduzeća koji bi učestvovali na sastanku putem online platforme na koju se mogu prijaviti putem linka za registraciju. Telefon za informacije je: 020 230 446.

Napomena:Nakon registracije prijavljeni učesnik automatski dobija pristupni link.

Agenda okruglog stola:

„Implementacija Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga“

Privredna komora Crne Gore

Novaka Miloševa 29/II, Podgorica

četvrtak, 22. oktobar 2020. godine

9:45 – 10:00

Registracija

10:00 – 10:10

Pozdravna riječ

Predstavnik Privredne komore Crne Gore

Predstavnik Poreske uprave

10:10 – 10:45

Informacija o primjeni Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga

10:45 – 12:00

Diskusija

Adidas shoes | Nike Dunk Low Disrupt Pale Ivory - Grailify