You are here

Online obuke za odgovorna lica u hotelima i ugostiteljskim objektima o zahtjevima bezbjednosti hrane prilikom nabavke, pripreme i posluživanja hrane PRIJAVA

20/05/2021

U saradnji sa Upravom za bezbjednost hrane, u Privrednoj komori će se 25.05.2021, u 13h organizovati online obuke za  odgovorna lica u hotelima i ugostiteljskim objektima o zahtjevima bezbjednosti hrane prilikom nabavke, pripreme i posluživanja hrane.

Naime, na bazi iskustva Uprave za bezbijednost hrane od prethodnih sezona, kao i na bazi preliminarnih kontrola u pojedinim otvorenim hotelima, primjećeno je da ima veliki broj nepravilnosti u kuhinjama hotela,ugostiteljskih objekata, odnosno nepravilnosti u pripremi hrane, odnosno održavanju i higijene prostora u kome se priprema.

S obzirom da zbog svega navedenog može doći do velikih problema za javno zdravlje, Uprava za bezbjednost hrane je inicirala  organizovanje obuka odgovornih lica iz hotela i ugostiteljskih objekata, o zahtjevima bezbjednosti hrane prilikom nabavke, pripreme i posluživanja, kako bi se izbjegle potencijalna posljedice.

Bezbjednost hrane je veoma specifična oblast, posebno u dijelu inspekcijske kontrole I da ne bi dolazili u situaciju da u ovom osjetljivom momentu za turističku privredu, inspektori nalažu mjeru zabrane pripreme hrane u hotelima i ugostiteljskim objektima, dogovoreno je da se u saradnji sa Upravom za bezbjednost hrane organizuju besplatne online obuke.

Molimo Vas da svoje učešće potvrdite najkasnije do 24.05.2021. godine popunjavanjem upitnika na sljedećem linku: https://zoom.us/meeting/register/tJUtceCrrD0jHt3pAJx8lphdR8Z3vGDzZMAb

Nadam se da ćete prepoznati značaj ove obuke za uspješno i bezbjedno odvijanje predstojeće ljetnje sezone. Napominjem da praćenje skupa on-line nema limita u broju učesnika.