You are here

Panel - IT otvara nove razvojne mogućnosti PRIJAVA

19/08/2020

Čini se da smo domenu digitalne transformacije napredovali sporije od potrebne dinamike i to u vrijeme kada je ona postala uslov razvoja i napretka svakog društva. Digitalna transformacija  nije privilegija samo velikih i bogatih, već i velika šansa malih zemalja. Ona ne može pomoći da prevaziđemo ekonomski i društveni jaz,  ali njena primjena može da ubrza njegovo smanjenje.

Spoznaja kapaciteta digitalnog koju upravo živimo i koju nam je nametnula pandemija otvorila je mogućnost da se u budućnosti brže digitalno transformišemo. Godinama unazad smo o digitalnoj transformaciji više pričali nego što smo je živjeli. Stvarali smo digitalnu infrastrukturu, ali je nismo koristili u punom kapacitetu. Razvijali smo servise koje su uglavnom koristii samo oni koji jasno vide digitalnu budućnost. Da li je trebalo da nam se desi korona, da nam se desi pandemija, pa da shvatimo da je naš najbolji i najbrži razvojni put i put u budućnost – digitalna Crna Gora.  

U okviru Trećeg paketa socio-ekonomskih mjera Vlade Crne Gore je nedvosmisleno prepoznala i pozicionirala potrebu razvoja IT sektora. Značajno mjesto u paketu povećanju i poboljšanju kapaciteta IT sektora,  kao zamajca i katalizatora razvoja crnogorskog društva i ekonomije. 

Privredna komora Crne Gore i Asocijacija menadžera Crne Gore i njihovi Odbori za ICT i digitalnu transformaciju organizuju panel sa ciljem da eminentni gosti koji su učestvovali u pripremi Trećeg paketa mjera objasne IT zajednici, ali i cjelokupnoj privrednoj javnosti u Crnoj Gori na koji način i kojim programima i aktivnostima Vlada planira da pomogne i ubrza razvoj IT sektora.

Panel će se održati 24. avgusta 2020. godine, sa početkom u 10.00h, u Privrednoj komori Crne Gore.

Poštujući epidemiološku situaciju i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, prisustvo panelu biće omogućeno online, putem platforme ZOOM. Pristupni link dobićete nakon REGISTRACIJE.


AGENDA

Moderator: Vladan Tabaš, predsjednik Odbora za digitalnu transformaciju AMM-a i član Odbora udruženja ICT PKCG

Panelisti: Sanja Damjanović, ministarka nauke; Branka Žižić, Generalna direktorka Direktorata za inovacije i tehnološki razvoj, Ministarstvo nauke; Radosav Babić, generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje fondovima, Ministarstvo ekonomije; Velibor Bošković, direktor Naučno-tehnološkog parka 

10.00–10.15h Predstavljanje panelista; Kratak presjek stanja IT sektora u Crnoj Gori – Vladan Tabaš

10.15–10.30h IT i III paket socio-ekonomskih mjera Vlade Crne Gore – Sanja Damjanović

10.30–11.35h Panel diskusija; Pitanja i odgovori

11:35–11:45h Zaključci panelista

Nike Sneakers Store | New Balance MR 530 SG "White" - 798731-60-3