You are here

Početna iskustva u implementaciji Zakona o elektronskoj fiskalizaciji

29/06/2021

Privredna komora Crne Gore u saradnji Upravom prihoda i carina, u četvrtak 01.07.2021. godine, sa početkom u 10 časova, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica), organizuje okrugli sto na temu: Početna iskustva u implementaciji Zakona o elektronskoj fiskalizaciji.

Okrugli sto se organizuje u cilju informisanja crnogorskih privrednika o početnim iskustvima i izazovima implementacije Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga. Projekat elektronske fiskalizacije ima za cilj efikasniju borbu protiv sive ekonomije, praćenje regularnosti poslovanja poreskih obveznika, uspostavljanje većeg stepena poštovanja poreskih propisa, ali i modernizaciju načina komunikacije državne uprave sa privredom u skladu sa tehnološkim razvojem i trendovima automatizacije poslovnih procesa.

Uspješna implementacija ovog zakonskog i tehničkog rješenja utiče na rast javnih prihoda, kako u oblasti poreza na dodatu vrijednost, tako i direktnih poreza, ali i unapređenje poslovnog ambijenta eliminisanjem nelojalne konkurencije i unapređenjem fer tržišne utakmice.

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, prisustvo možete potvrditi popunjavanjem prijave preko LINK-anajkasnije do srijede 30.06.2021. godine.

S obzirom da je broj mjesta u prostorijama Privredne komore Crne Gore ograničen, molimo vas da tokom procesa prijavljivanja odaberete opciju prisustva događaju (u sali Privredne komore  ili online-preko Zoom aplikacije).

U slučaju da odaberete opciju prisustva u sali Privredne komore, a kapaciteti budu već popunjeni, prijava za tu opciju biće automatski zatvorena i imaćete samo opciju online praćenja događaja, koju ćete moči da iskoristite.

Prilikom realizacije događaja primjenjivaće se mjere epidemiološke zaštite, shodno instrukcijama zdravstvenih tijela.

Fajlovi: