You are here

Poslovni susreti privrednika bivše Jugoslavije u Ljubljani

29/07/2013

Predsjednici privrednih komora zemalja bivše Jugoslavije sastaće se u Ljubljani 6. septembra 2013. godine, u Gospodarskoj zbornici Slovenije.

- Organizujemo sastanak predsjednika komora bivše Jugoslavije u vrijeme održavanja Evropskog prvenstva u košarci.  Želimo da taj veliki sportski događaj u Sloveniji iskoristimo i za promociju ekonomije i uspostavljanje novih poslovnih kontakata – navode iz Gospodarske zbornice Slovenije.

Glavna tema sastanka će biti aktuelna privredna situacija i prognoze za Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru, kao i uloga komora u ekonomskim i socijalnim zbivanjima pojedinih država.

U okviru ovog skupa, održaće se multilateralni susreti privrednika regiona, sa ciljem uspostavljanja poslovnih kontakata, unapređenja i razvoja regionalne privredne saradnje.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković predvodi delegaciju koju čine 30 crnogorskih preduzeća iz gotovo svih sektora privrede.

Redovni sastanci predsjednika privrednih komora zemalja bivše Jugoslavije održavaju se od kraja 1990-ih. Njihovim inicijativama, upravo sa ovih skupova, započelo je obnavljanje poslovnih veza u regionu prekinutih raspadom SFRJ.