You are here

Primjena novog Zakona o radu - PRIJAVA

17/06/2021

Privredna komora Crne Gore, u ponedjeljak 21. juna 2021. godine, sa početkom u 10  časova, u prostorijama Privredne komore Crne Gore (Novaka Miloševa 29/II, Podgorica), organizuje seminar na temu: „Primjena novog Zakona o radu“

Novi Zakon o radu primjenjuje se od 2020. godine, a donijet je kao rezultat visokog stepena odgovornosti svih struktura crnogorskog društva, a prije svega poslodavaca, zaposlenih i  Vlade Crne Gore. Cilj njegovog donošenja je da odgovori na mnoge izazove funkcionisanja savremene ekonomije i tržišta rada, a prije svega u sferi što potpunijeg uređivanja odnosa između poslodavaca i zaposlenih, novog zapošljavanja, suzbijanja sive ekonomije na tržištu rada, zaštite prava zaposlenih i poslodavaca.

Jedan od ponuđenih odgovora na pomenute izazove, o kojem  će se govoriti na seminaru, je  svakako Fleksibilizacija na tržištu rada (zasnivanje, trajanje i prestanak radnog odnosa – otkaz ugovora o radu), koja se reflektuje u svu bit funkcionisanja radnopravnih odnosa poslodavaca i zaposlenih.

Na seminaru će se govoriti, i o aneksu ugovora o radu, godišnjem odmoru, prekovremenom radu i preraspodjeli radnog vremena, institutima koji mogu da budu od velike koristi u susretu ljetnjoj turističkoj sezoni.

S obzirom da je broj mjesta ograničen, molim Vas da na prijavi odaberete opciju prisustva. U slučaju da bi ste željeli odabrati opciju prisustva u sali Komore, a kapaciteti budu već popunjeni, prijava za će automatski biti zatvorena i imaćete samo opciju online praćenja događaja, koju bi vas zamolili da iskoristite.

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, prisustvo možete potvrditi popunjavanjem prijave preko LINK-anajkasnije do19.06.2021. godine.

Agenda seminara nalazi se u nastavku poziva, a telefon za dodatne informacije je: 020 230 446.

AGENDA

Predavač: mr Zoran Ratković

9:45 – 10:00    Registracija

10:00 – 10:10  Pozdravna riječ

Predstavnik Privredne komore Crne Gore

10:10 – 11:45  Upoznavanje i predstavljanje agende

Zakon o radu:

 -Postupak i način donošenja Zakona o radu

 -Fleksibilizacija na tržištu rada:

   a) zasnivanje radnog odnosa

   b) trajanje radnog odnoasa

   c) prestanak radnog odnosa (otkaz ugovora o radu)

11:45 – 12:00  Pauza za kafu

12:00 – 14:00  Zakon o radu:

a) aneks ugovora o radu

b) godišnji odmor

c) prekovremeni rad

d) preraspodjela radnog vremena

Pitanja i odgovori