You are here

Projekat INTERVET WB - Poziv za obuku nastavnika/članove administrativnog osoblja

08/06/2020

Privredna komora Crne Gore poziva profesore i osoblje stručnih škola, te predstavnike institucija za stručno osposobljavanje da se prijave za učešće u treningu i razmjeni znanja koji će biti realizovani u oktobru, na holandskom Da Vinci koledžu.

Obuka će biti organizovana u okviru projekta “Internacionalizacija sistema za stručno osposobljavanje u zemljama zapadnog Balkana” INTERVET WB, koji implementira organizacija UNISER, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, partnerima iz osam članica Evropske unije izemalja zapadnog Balkana.

Cilj projekta je unapređenje kvaliteta stručnog obrazovanja u zemljama zapadnog Balkana kroz zapošljavanje mladih ljudi. U fokusu je razvijanje šeme stručnog obrazovanja s posebnim osvrtom na unapređenje opšteg znanja i vještina u učenje krozpraksu.

Troškovi obuke su pokriveni projektom. Prijavljivanje se vrši preko službene stranice projekta INTERVET WB - https://intervetwb.net/. Rok za prijavu je 28. jun 2020. godine. Iz Crne Gore biće odabrana tri učesnika obuke.

Za implementaciju INTERVET WB projekta izdvojeno je blizu dva miliona eura. Projekat traje 42 mjeseca. Pored Crne Gore, projekat se implementira i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i na Kosovu.