You are here

RUMELISIAD Međunarodni balkanski ekonomski samit

21/11/2012
RUMELISIAD Međunarodni balkanski ekonomski samit

Obavještavamo Vas da će se 01. i 02. decembra 2012. godine u organizaciji Udruženja rumelijskih industrijalaca i biznismena (RUMELISIAD) održati “RUMELISIAD Međunarodni balkanski ekonomski samit” u Bursi.

Cilj Samita je unapređenje ekonomskih, trgovinskih i kulturnih odnosa između Turske i zemalja Balkana povodom 100-godišnjice balkanskih ratova.
Samitom će predsjedavati ministar ekonomije Republike Turske gospodin Zafer Caglajan, a istom će prisustvovati ministri i predstavnici 12 država Balkana - Turske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Kosova i Grčke,
U okviru Samita održaće se promocije projekata, konferencija, bilateralni susreti firmi, bilateralni sastanci predsjednika i upravnika privrednih komora država Balkana, sajam promocije balkanskih država, koktel, šetnja gradom, gala večera kao i mnogi drugi događaji.
Govore će držati premijer, državni ministri, guverner Burse, koordinator Udruženja izvoznika Uludag, gradonačelnik Burse, predsjednik upravnog odbora Privredne komore Bursa i predsjednik upravnog odbora RUMELISIAD-a.
Predstavnicima firmi iz inostranstva smještaj u Bursi kao i prevoz od Istanbula do Burse će biti plaćen od strane organizatora.
Pozivamo sve crnogorske kompanije koje su zainteresovane za učešće na pomenutom Samitu da popune aplikacionu formu koja se nalazi u prilogu i da je u što kraćem roku pošalju na e-mail adresu Kancelarije za trgovinske odnose Republike Turske u Podgorici podgorica@ekonomi.gov.tr ili putem faxa na broj 020 648 149.
Dodatne informacije se mogu dobiti u Kancelariji za trgovinske odnose Republike Turske u Podgorici na telefon 020 648 148.

best Running shoes | adidas Yeezy Boost 700 , Ietp