You are here

Seminar - Mogućnosti IT Startup umrežavanja za mlade u Crnoj Gori

10/02/2016
Mogućnosti IT Startup umrežavanja za mlade u Crnoj Gori

NVO “Ženska soba” iz Podgorice, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, Ministarstvom nauke i Bild Studiom iz Podgorice, organizuje seminar na temu Mogućnosti IT Startup umrežavanja za mlade u Crnoj Gori.

Seminar će se održati 17. februara (srijeda) 2016. godine u prostorijama Privredne komore sa početkom u 16 časova.

Cilj seminara je da motiviše mlade ljude u Crnoj Gori da razmišljaju kako da budu konkurentni/ne na tržištu rada, kako da razvijaju svoje potencijale i ideje u vidu startup programa, kakva su iskustva startup organizacija koje se već time bave, njihovo međusobno povezivanje, kao i pristup fondovima i privrednim subjektima koji im mogu pružiti konkretne savjete i podršku.

Seminar je namijenjen studentima i studentkinjama IT, dizajna, ekonomije, telekomunikacija, matematike, menadžmenta ali i drugim mladima, koji se u svakodnevnom životu i radu bave informacionim tehnologijama, kao i članovima startup organizacija koje već postoje u našoj zemlji. Realizaciju ovog projekta je podržala Ambasada Kanade.

Seminar će otvoriti ambasador Kanade Nj.E. Filip Pinington, potpredsjednik Privredne komore Ivan Saveljić i program koordinatorka Ženske sobe, Mirjana Vlahović, dok će multidisciplinarna predavanja održati: zamjenik ministrice nauke Darko Petrušić, direktor Čikoma Vladan Tabaš, direktor startup organizacije Bild Studio, Tarik Zaimović, dekan Informacionih tehnologija na Univerzitetu Mediteran, Adis Balota i motivacioni trener Blue Coach Srđan Vukčević.

U diskusiji će svoja iskustva predstaviti i predstavnici/e drugih startaup organizacija u Crnoj Gori, Bojan Ćinćur (Tour Via), Blažo Crvenica (Budo Finder) i Ivan Radunović (Codingo).U prilogu dostavljamo Agendu i poster seminara.

 

Program

16:00 Pozdravna riječ: gos. Ivan Saveljić, potpredsjednik Privredne komore i gos. Filip Pinington, ambasador, Ambasada Kanade

16:10 Uvodno obraćanje i predstavljanje projekta: Mr. Darko Petrušić, pomoćnik ministrice nauke, Ministarstvo nauke, Mr. Tarik Zaimović direktor Bild Studia i Mr. Mirjana Vlahović, program koordinatorka Ženske sobe  

16:20 Saradnja javnog, privatnog i akademskog sektora, Mr. Darko Petrušić, pomoćnik ministrice nauke, Ministarstvo nauke Crne Gore

16:50 IT u Crnoj Gori – biti konkurentan/na, gos. Vladan Tabaš, direktor Čikoma

17:20 Iskustvo Bild studia u preduzetništvu, tehnologiji I dizajnu, Mr. Tarik Zaimović, direktor Bild studia  

18:00 Coaching – neuspjeh i uspjeh, Mr. Srđan Vukčević, motivacioni trener, Blue Coach  

buy shoes | yeezy nike money green light