You are here

Sinergetski efekti Erasmus+ projekata u cilju bolje saradnje sa privredom

02/12/2021

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Nacionalnom Erasmus+ kancelarijom, u četvrtak, 9. decembra 2021. godine, sa početkom u 9 časova, organizuje online prezentaciju na temu: Sinergetski efekti Erasmus+ projekata u cilju bolje saradnje sa privredom.

Univerziteti u Crnoj Gori, u okviru programa Erasmus +, sprovode nekoliko projekata: DUALMON, SUCCESS, KNOWHUB, E-VIVA, ENEMLOS, RISKMAN, DIGN€ST, BKSTONE, VIRAL, BLUEWBC, TRANS2W i REBUS, koji su realizovani ili još uvijek traje njihova realizacija, a u okviru kojih je moguće uspostaviti saradnju sa privredom i ostvariti sinergetski efekat za obje strane. 

Erasmus+ je program Evropske unije koji daje podršku pojedincima i organizacijama u oblasti obrazovanja, obuke, mladih i sporta, i pruža mogućnosti za studiranje, obučavanje i sticanje iskustva u inostranstvu. U oblasti obrazovanja, fokus programa je promovisanje priznavanja i vrednovanja stečenih kvalifikacija u obrazovanju, zatim unapređenje i razvoj visokog obrazovanja u našoj zemlji, otvoreni pristup obrazovanim materijalima i dokumentima, inkluzivnost i međunarodna aktivnost/mobilnost. Cilj programa Erasmus + je da doprinese strategiji „Evropa 2020“ u oblasti rasta, radnih mjesta, socijalne jednakosti i inkluzije, kao i ciljevima ET2020 - strateškom okviru EU za obrazovanje i obuku. Takođe, Erasmus+ program ima za cilj da promoviše održivi razvoj svojih partnera u oblasti visokog obrazovanja i da doprinese postizanju ciljeva Evropske strategije za mlade. Erasmus + program obezbjeđuje mogućnosti za različite organizacije, uključujući univerzitete, organizacije koje se bave obrazovanjem i obukom, think-tank organizacije, istraživačke organizacije i privatna preduzeća. U okviru događaja biće predstavljen i projekat PRACTing koji se kroz program INVO-HERIC sprovodi na Ekonomskom fakultetu, UCG. 

Skup ima za cilj da se zainteresovanim predstavnicima privrede predstave projekti koje univerziteti u Crnoj Gori sprovode radi upoznavanja sa benefitima, iskustvima i načinom učešća u ovom programu, kao i mogućnostima za povezivanje i uspostavljanje saradnje sa univerzitetima.

Prezentacija će se održati online. Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, prisustvo možete potvrditi popunjavanjem PRIJAVE.

Nakon popunjavanja prijave blagovremeno će Vam biti upućen pristupni link za praćenje događaja putem Zoom platforme. 

Telefon za dodatne informacije je: 020 230 446.

Fajlovi: