You are here

UNICEF finansiranje za startap kompanije koje se bave blokčejn tehnologijama

16/07/2020

UNICEF-ov Inovacioni fond planira da investira do 100.000 dolara po timu kako bi se obezbijedilo finansiranje u ranoj fazi i mentorstvo za startap kompanije koje se bave razvojem tehnologija sa potencijalom da pomognu čovječanstvu. UNICEF obezbjeđuje ova sredstva bez uzimanja vlasničkog udjela u kompanijama. Učesnici na konkursu imaju priliku da dobiju dio sredstava u kriptovaluti (bitcoin ili ether).

Kako navode iz UNICEF-a, imajući u vidu trenutnu klimu na globalnom tržištu kao i dramatični prelazak na digitalno poslovanje uslovljen pandemijom Covid-19, rješenja otvorenog koda koja se bave kritičnim potrebama društva danas su važnija nego ikad. 

- Ukoliko ste vlasnik startap kompanije registrovane u nekoj od zemalja u kojima se realizuju programi UNICEF-a, i posjedujete funkcionalni blokčejn prototip otvorenog koda koji djeluje perspektivno (ili ste voljni da vaše postojeće rešenje učinite javno dostupnim pod nekom od open-source licenci), vi ste oni koje tražimo – saopšteno je iz UNICEF-a.

Pravo da se prijave imaju timovi iz regiona Zapadnog Balkana i svih zemalja obuhvaćenih UNICEF-om programima.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka https://form.jotform.com/200516171202135, a više informacija je dostupno na linku https://www.unicef.org/serbia/inovacioni-fond-konkurs-blockchain

Rok za prijave ističe u 05:59 prema centralnoevropskom vremenu (CET) 27. jula, 2020.