You are here

Vebinar - Mogućnosti za rast u Crnoj Gori u vrijeme pandemije virusa Covid-19

17/07/2020

Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) organizuje vebinar pod nazivom „Mogućnosti za rast u Crnoj Gori u vrijeme pandemije virusa Covid-19“, koji će se održati u četvrtak, 23. jula od 09:30 do 12:00h.

Pandemija virusa Covid-19 predstavlja veliki izazov za sve ekonomije svijeta, pa tako za region i Crnu Goru. Zdravstvena kriza i mjere za suzbijanje pandemije odrazile su se negativno na poslovanje privrednih subjekata iz svih djelatnosti, a posebno uslužnih.

S obzirom da vlade regiona ponovo otvaraju ekonomije, potrebno je okrenuti se aktivnostima neophodnim za ublažavanje izazova koji su pred nama i, što je najvažnije, iskoristiti sve mogućnosti za rast.

Ovaj vebinar stavlja akcenat na neiskorišćeni potencijal za rast izvoza i mogućnosti ulaganja u strateškim sektorima. U namjeri da okupi strane investitore, domaće kompanije, predstavnike izvršne vlasti i stručnjake iz OECD-a, diskusija će biti usmjerena ka pronalaženju načina da se pruži podrška preduzećima u jačanju proizvodnje i pristupu inostranim tržištima, što je jedan od načina za prevazilaženje trenutne krize.

Vebinar će se odvijati putem Zoom-a, a potrebna je prethodna registracija putem link-a. Nakon registracije, dobićete potvrdni e-mail koji će sadržati informacije o tome kako se priključiti sastanku. Ukoliko ne primite e-mail o potvrdi registracije, molimo kontaktirajte nas na email: vtomic@pkcg.org ili telefon +382 68 802 071.

U prilogu se nalazi Program vebinara. Prevođenje na crnogorski jezik je obezbijeđeno.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj skupa i interes da uzmete učešće.

Fajlovi: