You are here

Crnogorski privrednici na sajmu privrede u Tirani

03/12/2021

Crnogorski privrednici u organizaciji Privredne komore Crne Gore, a u okviru programa koji sprovodi Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6 CIF), učestvovali na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu privrede koji se održavao u Tirani u periodu od 1. do 4. decembra. 

Međunarodni sajam u Tirani je po broju izlagača i posjetilaca najvažniji sajamski događaj u Albaniji i jedan od najznačajnijih događaja ove vrste na Zapadnom Balkanu. Okuplja izlagače iz više od 20 zemalja, sa prosjekom od preko 20.000 posjetilaca po izdanju, a dobra je prilika za kompanije iz regiona Zapadnog Balkana da predstave svoju ponudu, istraže nove izvozne mogućnosti, ojačaju postojeće i upostave nove poslovne veze sa partnerima iz Albanije i ostalih zemalja. 

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana, u okviru Programa razvoja dobavljača (WB6 CIF Supplier Development Program), odabrao je 30 kompanija (MSP) iz regiona Zapadnog Balkana (pet po ekonomiji) koje posluju u prehrambeno-prerađivačkom sektoru da, u pratnji šest velikih trgovinskih lanaca/distributera (jedan po ekonomiji), nastupe kao dio regionalne delegacije na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu privrede u Tirani. 

Na zajedničkom štandu, pored ostalih, svoju ponudu predstavile su i sledeće crnogorske kompanije: 

MI Goranović
Interproduct
Montenegrina Capital Investment

Navedene crnogorske kompanije pratio je i trgovinski lanac Domaća trgovina (Aroma, City, Conto) za čije je predstavnike ovo bila dobra prilika da pronađu potencijalne dobavljače iz prehrambeno-prerađivačkog sektora. 

Sve kompanije koje su, kao dio regionalne delegacije, učestovale na ovogodišnjem sajmu, nalaze se u e-katalogu koji je KIF ZB pokrenuo u cilju bolje vidljivosti kompanija regiona, a koji možete pogledati na linku: https://ecatalogue.wb6cif.eu/agri-food-companies/