You are here

Sajam Eurasia Window

06/03/2020

Eurasia Window - 21. međunarodni sajam prozora, tendi, fasadnih sistema i prateće opreme, profila, proizvodnih tehnologija i mašina, izolacionih materijala i pratećih proizvoda, održan je od 3. do 7. marta u Istanbulu. Organizovan je  uporedo sa dvanaestim po redu sajmom  Eurasia Door – izložbom vrata, roletni, brava, panela, pregradnih sistema i dodatnog pribora i desetim  Eurasia Glass – sajmom proizvoda od stakla, proizvodno-obradnih tehnologija i mašina, pomoćnih proizvoda i hemikalija i tako zaslužio epitet stjecišta nekih od najznačajnijih kompanija iz ove tri važne oblasti građevinske industrije.

Eurasia Glass, Window and Door Fairs iz godine u godinu bilježi sve veću tendenciju rasta, što po broju učesnika, što po broju posjetilaca. O značaju ove sajamske manifestacije govori  i podatak  da je veliki broj zemalja sa evropskog i azijskog kontinenta, među kojima i Crna Gora, na ovaj događaj poslalo svoje predstavnike. Njihov zadatak bio je da proprate sve novitete koje su ove godine imali da ponude međusobno sve konkurentniji proizvođači i da među njima pronađu potencijalne partnere.

TUYAP izložbeni i kongresni centar bio je gotovo mali da primi sve zainteresovane. Tokom četiri sajamska dana kroz njega je prošlo više od šeststotina kompanija i njihovih predstavnika iz tridesetak zemalja.