You are here

Brčvak, Dizdarević i Ćatić posjetili Komoru

29/05/2020

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović razgovarao je 29. maja 2020. godine sa uglednim privrednikom i humanistom Hajrizom Brčvakom, predsjednikom Skupštine Opštine Bijelo Polje Abazom Dizdarevićem i vlasnikom kompanije „Ćatić CO“ Dinom Ćatićem.

Tokom sastanka u Privrednoj komori razmotrena je ekonomska situacija u Crnoj Gori nakon epidemije COVID-19, poslovna klima i investicione mogućnosti.

Predsjednik Privredne komore je posebno istakao važnost donatorskih aktivnosti kojima su privrednici doprinijeli jačanju zdravstvenog sistema Crne Gore. U tome se posebno istakao Hajriz Brčvak, Bjelopoljac koji živi i radi u Njemačkoj, poznati filantrop. On je uputio najveće pojedinačne donacije, vrijedne više stotina hiljada eura, NKT-u, opštinama i zdravstvenom sistemu, kao i značajnu pomoć u medicinskoj i zaštitnoj opremi. Podsjetimo da je Brčvak i prethodnih godina nesebično pomagao one kojima je pomoć najpotrebnija, za što je zavrijedio priznanje Iskra i Trećejanuarsku nagradu svoje opštine. Riječ je o uspješnom biznismenu, čija kompanija „MIH Gmbh“ u Njemačkoj zapošljava više od 450 radnika. Predsjednik je izrazio zahvalnost gospodinu Brčvaku koji je ličnim primjerom pokazao društvenu odgovornost u izazovnim vremenima.

Brčvaka su interesovale mogućnosti za investiranje u Crnu Goru. Predsjednik Golubović je prezentovao podsticaje za investitore, sa posebnim osvrtom na finansijske olakšice za poslovanje u biznis zonama.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će Crna Gora brzo prebroditi krizu koju je uzorokovao COVID-19, nastaviti postojeće i započeti nove investicione projekte za intenzivni razvoj naše ekonomije.