Sporazum o saradnji Komore i Akademije inženjerskih nauka

24/02/2020

Predsjednici Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i Akademije inženjerskih nauka Crne Gore prof. dr Radenko Pejović potpisali su 24. februara 2020. godine Sporazum o saradnji ove dvije institucije.

Potpisnici su iznijeli očekivanja da će Sporazum rezultirati konkrentnim projektima, te razmotrili mogućnost zajedničkog rada na stručnim publikacijama koje će doprinijeti razvoju privrede, preciznije mogućnostima valorizacije sirovina kroz otvaranje novih proizvodnih pogona.

Predsjednik Pejović je kazao da će Akademija inženjerskih nauka nastojati da inicira aktivnosti o temama od zajedničkog interesa.

Predsjednik Golubović pozvao je predstavnike AINCG da učestvuju u radu odbora udruženja Komore i sa privrednicima podijele mišljenja o aktuelnim temama, doprinoseći da se na najbolji način zastupaju interesi poslovne zajednice.

Potpisivanju su prisustvovali potpredsjednik Privredne komore Danilo Gvozdenović, savjetnik predsjednika Mitar Bajčeta i generalni sekretar AINCG prof. dr Dragoljub Mitrović.

Potpredsjednik Gvozdenović je akcentovao mogućnost saradnje dvije institucije na području legalizacije objekata i procedura u vezi sa tim procesom. Ocijenjeno je da bi bilo korisno da Komora i Akademija, nakon usvajanja Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, izrade priručnik sa  komentarima kako bi privrednicima približili ovaj akt.